SLEZSKÉ DOPLŇKY

  1. k ránu jsme v baru Mrkev kromě Vládi Pavlíčka potkali i člověka, který vypadal jako Jiří Vlasák za dvacet let. Nakonec jsme zjistili, že je to Jiří Vlasák.
  2. Pražáci si dávají sraz u koně, Opaváci u koule. Kus od náměstí s Mravenečníkem je totiž koule znázorňující slunce… další planety sluneční soustavy jsou pak k nalezení na dalších místech Opavy i za ní, v duchu měřítka předloh. Tudíž Pluto je až někde u Ostravy.
  3. Jiří si v Ostravě koupil nové kalhoty, já mimo jiné hranolky.
  4. Z Ostravy do Opavy jsme zvolili delší, za to delší cestu.
  5. Zánovní opavský klub Art oko se nám líbil. Vypadá moderně, ale ne sterilně. Playlist si opět žil svým vlastním životem, poprvé během šňůry došlo na Zákaz vjezdu. Písničku Tanečnice jsme v Brně hráli docela pomalu, na Ogaru trochu rychleji, v Ostravě v běžném festivalovém tempu, v Opavě nad povolenou rychlostí… tu zcela překročil i Jakub v historicky nejrychlejším nadiktování tempa v přídavku Párek. Co asi přijde dnes v Hranicích a zítra v Rožnově? Speed metal nejspíš.
  6. Za to, jak někteří dopadli v noci na pátek v baru Mrkev může dost Jablkoň. Hlavně Johny, který v rámci družby baskytaristů uvedl smrští panáku George do stavu vylučujícího příčetnost. A nebyl sám… a nebyl sám. Omlouváme se všem sousedům na penzionu Koruna.
  7. Ať žije červená řepa a bílá Opava.

Ondřej